Sectoarele de sănătate și farmaceutice, publice sau private, sunt echipate cu cea mai bună tehnică, mașini computerizate și tehnologie de ultimă oră. Ca urmare, infochioșcurile prezintă un element esențial în dezvoltarea lor continuă. Utilizarea de infochioșcuri multimedia sau de puncte interactive este doar un pas în lanțul de dezvoltare.

Una dintre utilizările infochioșcurilor în aceste sectoare este managementul biletelor de ordine. Această facilitate vine în întâmpinarea unei nevoi apărute în serviciile de îngrijire care, în majoritatea cazurilor, au afluență mare, iar gestionarea eficientă a cozilor (liste de așteptare) este esențială pentru buna lor funcționare.

Totodată, infochioșcurile pot fi folosite pentru accesul intern la informațiile dedicate personalului, în urma inregistrării cu un card de acces. Utilizarea perifericelor integrate specifice, cum ar fi cititoare de card de identificare biometrice sau scanere, camere web, dispozitive de plată, va duce implicit la îmbunătățirea performanței organizației, la eficientizarea fluxului de lucru și la o îmbunătățire a serviciilor pentru pacienți.