Terminalele infochiosc in invatamant

În multe instituții de învățământ infochioșcurile multimedia sunt deja parte din viața de zi cu zi a studenților, profesorilor și chiar a părinților. Tinerii sunt obișnuiți cu ultimele tehnologii de interactivitate, iar, pentru ei,  infochioșcurile devin o completare naturală a activităților din timpul liber.

În generația iPhone sau iPads este firesc ca elevii, profesorii și părinții să utilizeze posibilitățile pe care le oferă un infochioșc multimedia. Acestia sunt, probabil, jucătorii cei mai bine pregatiți pentru această schimbare.

Rolurile pe care un infochiosc le-ar putea avea în aceste domenii sunt vaste și depind de tipul instituției de învățământ: școala primară, secundară, universitară.

Infochioșcul poate oferi informații de interes pentru elevi și studenți: orare, note, examene etc. Multe instituții de învățământ realizează prin infochioșcurile multimedia o rețea internă de acces la informații pentru elevi, profesori și chiar părinți.

În cazul cadrelor didactice, pot fi create aplicații software pentru comunicarea internă. Infochioșcurile multimedia pot oferi, de asemenea, informații utile despre evenimente, cursuri de formare, târguri de job-uri, sau pot servi ca hot-spot al instituției.